Каква младежка информация предпочитате да получавате?

информация за конкурси/състезания, в които можете да се включите
информация за всякакви национални и международни младежки инициативи
новини и информация за нови възможности в сферата на образованието
информация за стаж и работа
информация за стипендииНачална дата на анкетата:
2014-11-26

Резултати »

 Над 2300 лева събра благотворителен концерт за ветераните от войните
26 Ноември 2014


Много кърджалийци дойдоха в Деня на християнското семейство 21 ноември в Дома на културата, за да съпреживеят благотворителния концерт, посветен на 70 годишнина от края на Втората световна война. Той бе организиран от Община Кърджали, Военния клуб, Областния съвет на ветераните от войните, Туристическо дружество «Мирчо Спасов», Общинския център за култура и младежки дейности и Областния съвет на БЧК.
Химнът на Р България и бойната песен «Велик е нашият войник» изправи залата на крака, а с бурни аплодисменти бяха посрещнати най-малките гвардейци в България при училище „Свети Свети Кирил и Методий” –Кърджали, с художествен ръководител Галя Кутянова, които изпълниха с много ентусиазъм композицията си. От името на областния съюз на ветераните от войните слово произнесе Ани Иванова –член на централния управителен съвет на ветераните от войните в България и главен специалист във Военен клуб Кърджали.
В продължилия близо два часа концерт участваха самодейни състави от всички културни институции в града – Читалище „Обединение“, Общински център за младежки дейности, Военен клуб, Туристическо дружество – Кърджали и СОУ „Отец Паисий”. Специални гости на вечерта бяха вокална група „Лотос бял” от Хасково с ръководител Стефан Милев. Под негов акомпанимент на роял групата изпълни пет песни от репертоара си.
В края на благотворителния концерт водещият благодари на дарителите за подкрепата и съпричастността на всички дали своята лепта чрез благотворителните кутии на БЧК и предоставили средства за инициативата.
Събраните средства в размер на 2 344,19 лв. от благотворителния концерт ще бъдат предоставени на Съюза на ветераните от войните и разпределени по тяхно предложение от Обществен съвет включващ представители на организаторите на благотворителният концерт.

Прочитания: 1222 пъти

Mladeji-kj.com 

 

 

 

 

2014 - 2016 © Municipality of Kardzhali, All Rights Reserved.